Klinikka Susanna Aro
 

Sairaanhoitajan konsultaatiossa käymme läpi sinua askarruttavia kysymyksiä, tulostoiveita hoidosta ja teemme aina henkilökohtaisen hoitosuunnitelman.

 

Sairaanhoitajan konsultaatio on 30 minuutin veloitukseton käynti.

Konsultaatiokäynti ei velvoita sinua mihinkään toimenpiteisiin.

 

Ota yhteyttä ja varaa aika

Kestopigmentoinnit

Kestopigmentointi - Kosmeettiset kestopigmentoinnit

Kestopigmennoinnit pysyvät ihossa 2-5 vuotta ja haalistuvat pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä, kadoten lopulta kokonaan. Pigmennoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla hoitoa muutaman vuoden välein. 

Kestopigmentointiin varataan aikaa 1-3 tuntia. Pigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolella asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Suunnittelu tehdään paikanpäällä yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.
 
Käsiteltävä alue puudutetaan ennen pigmennoinnin aloittamista, jotta käsittely olisi mahdollisimman kivutonta ja mukavaa asiakkaalle. Puudutteet ovat geelimäisiä reseptivapaita pintapuudutteita. Käsittelyssä väriaine viedään ihon epidermiskerrokseen pigmentointineulalla.

Jälkipigmentointi tehdään 4-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Jälkipigmennoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmennoinneista kauniit ja kestävät. 

Kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina n. 30%-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi.

 

Uudet kestopigmentoinnit:

Saavuthan ajoissa paikalle (n.10min ennen varattua aikaasi). 
Ennen pigmentointien aloittamistasta saat täytettäväksi esitietolomakkeen jonka käymme yhdessä läpi. 
Toiveesi huomioon ottaen suunnittelemme huolella tulevien pigmentointien mallin ja värin. Tämän jälkeen saat hetken rentoutua ja odotella puudutusaineen vaikutuksen alkamista.

Pigmentointi tehdään hypoallergisilla väriaineilla ja työskentelyvälineenä on pigmentointineula jolla väri viedään ihon epidermiskerroksen. Toimenpide on yleensä puudutuksen jälkeen kivuton, mutta halutessasi puudutamme käsiteltävää aluetta lisää. Tavoitteenani onkin, että kokemus olisi sinulle mahdollisimman mukava ja kivuton.

Pigmentoitava alue käydään läpi kahdesti samalla käsittelykerralla. 
 
Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitusta. Iho-oireiden  lievittämiseksi käsittelyn jälkeen alueelle levitetään rauhoittavaa voidetta ja päälle laitetaan kylmäkääreet. Turvotus ja punoitus helpottaa yleensä jo seuraavaan päivään mennessä.

Näin uudet pigmentointisi ovat tältä osin valmiit. Saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet jotka käydään yhdessä suullisesti läpi ja joita noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit jotka kestävät vuosia. 

Me näemme jälkikäsittelyn merkeissä vielä 4-12vkon kuluttua, jolloin uusimme käsittelyn. Jälkikäsittelyt tarkoitus on viimeistellä pigmentoinnit, täyttää mahdollisesti vaalentuneet kohdat ja tarvittaessa muutella vielä värisävyä. Jälkipigmentoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmentoinneista kauniit ja kestävät.
 

Kestopigmentointien vahvistaminen:

Kestopigmentointisi haalistuvat, kaventuvat ja ohentuvat vuosien saatossa. Myös värisävy voi muuttua. Muutosten korjaaminen ei välttämättä vaadi samanlaista käsittelyä kuin ensimmäisiä pigmentointejasi tehtäessä, sillä ihon alla epidermiskerroksessa on jo jonkin verran väripigmenttiä. Usein pigmentointien vahvistamiseen riittääkin vain yksi käsittelykerta. 

Toimenpide tehdään samalla tavalla kuin uusissakin kestopigmentoinneissa. 

Saat täytettäväksi esitietolomakkeen, jonka käymme yhdessä läpi. 
Jos olet aikaisemminkin käynyt  laitattamassa pigmentointisi meillä voimme tarkistaa asiakasrekisteristä edellisen suunnitelman. 

Sinun toiveet huomioon ottaen suunnittelemme huolella vahvistettavien pigmentointien mahdolliset mallin korjaukset sekä värin.Tämän jälkeen saat hetken rentoutua ja odotella puudutusaineen vaikutuksen alkamista.

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitus.Turvotus ja punoitus laskevat yleensä jo seuraavaan päivään mennessä. 
 
Kontraindikaatiot, jolloin pigmentointia ei voi tehdä!
 • Puudutusaineallergia
 • Diabetes(lääkärin lupa)
 • verenvuototauti/ verenhyytymishäiriösairaudet
 • Vorfarin(marevan) verenohennuslääkkeet
 • kollageenia/ muuta täytettä huulessa (1/2 vuoden jälkeen voi laittaa pigmentoinnin)
 • kova flunssa,kuume tai jokin muu haittaava tulehdus
 • aktiivinen herbes
 • kortisoonivalmisteet (lääkärin lupa)
 • alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena
 • allergiat,atopia, ruusufinni, akne, taliköhnäihottuma, tulehtuma, punoitus, kipu tai häiriintynyt toiminta alueella
 • silmäluomien sairaudet (näärännäppy, luomen reunan tulehdus)
 • sydänsairaudet,rytmihäiriöt
 • aineenvaihduntasairaus
 • molluskat luomella tai luomen reunassa
 • Piilolinssin käyttäjän kannattaa olla käyttämättä linssejä 1-2 viikkoa ennenkäsittelyä ja antaa silmän rauhoittua viikon verran pigmentoinnin jälkeen
 • raskauden aikana
 • arpia ei saa tatuoida ennen kuin ne ovat täysin parantuneet
 • epilepsia
 • syntymämerkkien /luomien tai keloidiin taipuvalle iholle 

 

 

 

Kestopigmentointi kotihoito-ohje

Kestopigmentointien hoitaminen kotona on tärkeää. Näitä ohjeita noudattamalla ihon paraneminen on nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen.

-Pigmentointi tulos näyttää noin viikon verran 30% - 50% tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, "hilseilee", kuolleen ihosolukon mukana pois.

-Silmänrajauksien yhteydessä esiintyy muita pigmentointi alueita näkyvämpää turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Pieni muotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näärännäpyt ovat myös mahdollisia.

-Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi herpeksen hoitoon tarkoitettua voidetta. Jos sinulla on vahvataipumus huuliherpekseen, kannattaa syödä ennalta ehkäisevä kuuri sisäisesti (reseptilääke).

Pigmentoinnin jälkeen:

-Tulee kolmen päivän ajan välttää käsitellyllä alueella vahvoja voiteita ja meikkaamista.

-Kuudenpäivän ajan tulee välttää oleskelua auringossa, solarumissa, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista.

-Käsitellyt alueet voi tarvittaessa suojata aurinkovoiteella.

-Pigmennoinnin jälkeen syntyvää hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.

-Pigmentoitua aluetta kuuluu rasvata vähintään kolme kertaa päivässä noin viikon ajan Tähän tarkoitukseen saat kauttamme   asiaankuuluvan kotihoitovoiteen.
 

Kestopigmentoinnit, kestopigmentointien poistot sekä hoidolliset pigmentoinnit tekee klinikallamme alan asiantuntija, kouluttaja sekä kestopigmentoija  Jenni Määttä.

Jennin töihin voitte perehtyä lisää henkilökuntasivun kautta olevista linkeistä!